scholen (NME)

educatie natuur & milieu

ontdek, beleef, ervaar & leer

dichterbij de natuur

natuur- & milieu educatie

Bij Om de dobben willen we kinderen graag leren over de natuur. Door hen op een speelse manier te laten ontdekken, beleven en ervaren en zo te laten genieten van al het moois om hun heen. We willen kinderen al op jonge leeftijd in contact brengen met de natuur in de eigen leefomgeving, zodat mede de basis wordt gelegd voor gezond en milieubewust gedrag. Bovendien worden kinderen toegerust om duurzame keuzes te kunnen maken en uitgedaagd tot betrokken burgerschap!

bijzonder & waardevol

Programma voor scholen

lesprogramma en activiteiten

Bij Om de dobben zijn er arrangementen en lesmateriaal voor het onderwijs op het gebied van Natuur en Duurzaamheid. Het is mogelijk om educatief materiaal te lenen, zoals compleet verzorgde leskisten en veldwerkmateriaal.

under construction

Er wordt nog volop gewerkt aan het onderdeel NME op onze website. Qua programma werken we daarin ook samen met andere partners op het vlak van NME (de Klyster, NME-Achtkarspelen, NME-Tytsjerksteradiel en andere groene organisaties zoals Staatsbosbeheer, It Fryske Gea en Landschapsbeheer Friesland).

meer informatie over programma en kosten

Heeft u als school interesse en bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Om de dobben? U kunt ons bellen op 0511-227800 of 06-28362538 of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt vragen naar Theunis Pietersma.

Openingstijden

Maandag + dinsdag:
Gesloten

Woensdag t/m zondag:
Geopend van 10.00 – 22.00 uur voor koffie/thee met gebak, lunch, borrel en diner.
Lunch van 11.00 - 15.00 uur, diner na 17.00 uur.

Kerst + Oud & Nieuw
We zijn gesloten op:
- 25 + 26 december 2022 (1e en 2e kerstdag)
- 31 december 2022 (Oudjaarsdag) en 1 januari 2023 (Nieuwjaarsdag)

Klik hier voor meer informatie over de tijden.